Sauvignon Blanc

Soi de strugure cu origini în Sauternes, regiunea Bordeaux, Franța.Plantațiile de viță de vie din soiul Sauvignon, au creșteri vegetative viguroase, strugurii formați fiind bine aparați de frunzele abundente, soarele deseori nu poate pătrunde să rumenească recolta și astfel se obțin caracteristici de soi – struguri colorați puternic în verde, notă de necopt, acumulează aciditate peste medie și conținut sporit de zaharuri.

Traminer roz
sau gewürztraminer

Strugure cu origine în Italia, regiunea Tirolul de sud, comuna Tramin, cultivat foarte mult în Germania și Austria. Plantațiile de viță de vie din soiul Traminer au creștere vegetativă ponderată, cu frunze de  dimensiuni moderate, care lasă strugurii la vedere în bătaia soarelui. La coacere, strugurii au dimensiuni mici, sunt compacți, de culoare roz și fac contrast plăcut cu masa vegetativă de culoare verde. La maturitate strugurii acumulează cantitați mari de zaharuri, cu aciditate moderată și foarte aromați.

Riesling de Rhin

Viță de vie originară din regiunea RHIN, Germania, cultivată în toată zona viticolă a europei și cu foarte mult succes în România. Strugure compact de mărime medie, culoare verde, aspect necopt, la maturitate strugurii acumulează cantități mari de zaharuri cu aciditate ridicată.

Chardonnay

Soi de strugure alb, își are originea în Franța, regiunea Burgundia, comuna Chardonnay.  Este soiul cel mai bine tolerat de clima din zona subcarpaților de curbură, vorbind de temperatură, nivel hidric și altitudine, toate acestea conducand la primul soi ajuns la maturitate deplină, respectiv primul soi din plantație recoltat. Chardonnay este cel mai răspândit soi  de strugure plantat în întreaga lume și folosit pentru o largă paleta ca materie primă – vin bază pentru spumante, vinuri proaspete sau vinuri învechite.

Fetească Neagră

Vița de vie originară din țara noastră, regiunea Iașilor, localitatea Uricani, cultivată foarte bine în toata zona subcarpaților de curbură de la Dealul Mare, până la țara Vrancei, este un soi de strugure de mărime mare, culoare albastru - violet închis, crocant, slab aromat, cu un potențial mare de acumulare de zaharuri și aciditate sporită.

Muscat Ottonel

Soi de strugure de origine franceză, țara Loirei, oraș Angeres. Plantațiile de muscat ottonel sunt diferite de celelalte soiuri, de la prima frunză - prin colorit, verde deschis cu margini roșiatice, până la pârga strugurilor - prin aroma inconfundabilă de muscat. Strugurele mic, compact, viu colorat, este materia primă ideala pentru spumane la a doua fermentație și pentru vinurile tinere sau vinurile puse la învechit. La fel de bine pot trece ușor și ca struguri de masă.